Sven Gatz, minister van Jeugd, op bezoek in Alveringem 7/4/2018

Sven Gatz kwam op uitnodiging van de lokale Open Vld naar Alveringem om er als minister van Jeugd met eigen ogen te zien hoe Alveringem de jeugd ondersteunt. Daarin paste een bezoek aan de spelers van VVGA (en hun lokalen) en het 25-jarige speelplein in Stavele.

In de voormiddag zag de minister in de Oerenstraat de U9 jongens spelen, en ook de U16 meisjes. Hij sprak er met de bestuursleden van VVGA en kon de jongens tijdens hun match tegen Adinkerke aanmoedigen.

Tijdens de korte wandeling richting Potje Paté (voor een snelle lunch) bezocht Gatz, als minister van Cultuur, ook even vlug de lokale bibliotheek waar een nieuwe balie staat en onder impuls van de nieuwe medewerkster Meloika Verweirder een nieuwe wind waait doorheen de bieb. Daarvan getuigen o.a. de succesvolle speel-o-theek en de vele workshops en activiteiten voor kinderen. En recent nog de boekenrobot die de Dreamlandprijs kreeg voor de gemeenteschool Spelenderwijs.

Na de lunch trok het gezelschap richting Stavele waar er een gezellig feest plaatsvond op het speelplein omwille van het 25-jarig bestaan ervan.

Voorzitter en Stavelenaar Wilfried Laureys en schepen van jeugd, Dirk Vermeulen, hebben de gasten verwelkomd en de geschiedenis van De Wip even kort geschetst. Daarna nam minister Sven Gatz, als minister van Jeugd, even kort het woord over het belang van een goede jeugd- en speelpleinwerking, vooral voor de vorming van onze jonge mensen en de goede integratie van deze jonge burgers in onze maatschappij.

De nieuwe speeltoestellen werden er voorgesteld en er was tijd voor speeches en foto’s… en heel wat plezier op de opblaasstier of met de mooie ballonnencreaties en tattoo’s.