Persmoment Regionaal Landschap Westhoek 16/05/2018

Sinds 1 januari 2018 bundelen de Regionale Landschappen West-Vlaamse Heuvels en IJzer & Polder de krachten tot Regionaal Landschap Westhoek. Vandaag werd dit gepast gevierd en werd ondertussen het  nieuw logo voorgesteld. Daarnaast werd ook een nieuw voetgangersbrugje ingehuldigd. Het is een mooie realisatie binnen het Leader Project “Verbeter de beleving van het landschap”, en is gerealiseerd samen met de provincie West-Vlaanderen en Natuurpunt. Gezien de brug zo goed als op de grens tussen Boezinge (Ieper) en Bikschote (Langemark-Poelkapelle) ligt, is dit dan ook de symbolische brug tussen beide voormalige Regionale Landschappen uit de Westhoek.

Programma:

16.30 u: Toelichting fusie door gedeputeerde Guido Decorte, voorzitter Regionaal Landschap Westhoek

16.45 u: Onthulling nieuw logo en inwijding nieuwe voetgangersbrug

16.55 u: Benen strekken in natuurgebiedje Fort Saint-Nicolas met woordje uitleg door Lieven Stubbe