Herstellingswerken op N8 in Alveringem tussen Nieuwe Herberg en tankstation PMO/Hoogstade.

Herstellingswerken op N8 in Alveringem tussen Nieuwe Herberg en tankstation PMO/Hoogstade.

N8 PLAATSELIJK ONDERBROKEN VAN 20/02/2017  Tot 17/03/2017

 

Vanaf maandag 20 februari starten dringende herstellingswerken op de N8 Hoogstadestraat in Alveringem. Deze werken gebeuren door en in opdracht van AWV, Afdelingen Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest.
Het betonnen wegdek van de N8 is plaatselijk verzakt en dringend aan herstel toe.
De beschadigde betonplaten zullen uitgebroken worden waarna er nieuwe betonplaten worden aangelegd.

De werfzone op de N8 bevindt zich tussen de BAMPOELSTRAAT/BURGDREEF (PMO tankstation) en de NIEUWE HERBERG (N319 Izenbergestraat).

De rijweg wordt er over de volledige breedte hersteld, inclusief fietspaden.
Om de werken op een voor de arbeiders veilige en vlotte manier te kunnen uitvoeren en om de hinder van de omleiding zo kort mogelijk te houden, zal de N8 plaatselijk afgesloten worden. Enkel fietsers behouden doorgang op de N8. De rest van het verkeer moet een omleiding volgen:

  • Het gewone doorgaande verkeer wordt omgeleid via Gapaard, Lo, Nieuwkapelle, Oudekapelle, Alveringem om vervolgens weer op de N8 aan te sluiten en omgekeerd (via de N364 en de N319).
  • Het lokale zware verkeer (> 3,5 ton) wordt omgeleid via Gapaard, Lo, Nieuwkapelle, Oudekapelle, Oude Barriere, Pervijze, Veurne en omgekeerd (N364 en N35)
  • Het doorgaande zware verkeer (> 3,5 ton) tussen Ieper en Veurne wordt eveneens omgeleid via de Noorderring van Ieper, over Boezinge en Diksmuide, Pervijze, Veurne en omgekeerd (N369 en de N35).

Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werken afgerond zijn tegen 17 maart.