DE WILDSTE DROMEN VAN ONZE POLITICI: Tom Sap in #DEZEWEEK 1/11/2017

In de editie Westland-Westkust van #DezeWeek mocht fractieleider Tom Sap op 1/11/2017 als eerste Alveringemse politicus zijn antwoord op volgende vraag neerpennen: “Wat als geld geen probleem zou zijn?”

Een renovatie van Clep zie ik wel zitten mocht geld geen probleem zijn. Als liberaal sta ik helemaal achter de huidige sociale functie van dit gebouw. Het liefst blijft de gemeente dit stuk waardevol patrimonium in eigen beheer houden en uitbaten. Na een lange geschiedenis als rustoord en veldhospitaal is het gebouw ‘Clep’ nu een lokaal opvanginitiatief voor asielzoekers en een tijdelijke opvang voor dak- en thuislozen uit de ganse Westhoek. Een gerenoveerd gebouw zou een nog kwaliteitsvollere opvang bieden aan deze mensen, zodat ze zich steeds vrij en veilig voelen en van hieruit aan hun toekomst kunnen werken. Mocht er nog meer geïnvesteerd worden, dan denk ik aan een duurzame renovatie van onze sportzaal “De Rethorica”. Het mag wat energiezuiniger. En met een extra aankoop van het allerbeste sportmateriaal ondersteunen we dan nog meer onze lokale sporters en verenigingen. Bij extra investeringen denk ik ook aan perfect uitgeruste gemeentezalen in élk dorp. De zaalcomités en verenigingen van Leisele, Izenberge, Hoogstade, Stavele, Beveren aan de IJzer en Alveringem realiseren nu al wonderen in hun zalen met de steun van de gemeente. Maar ook Gijverinkhove verdient zeker zo’n infrastructuur.