De Krak 2016 is Ann Tryssesoone.

Ann Tryssesoone is de Krak 2016 voor de gemeente Alveringem. De Krant van West-Vlaanderen gaf haar na een korte verkiezing die welverdiende titel en ze werd daarom uitgenodigd bij gouverneur Decaluwé (samen met burgemeester Liefooghe).

Ze is niet alleen de moeder van de jonge Axel en Ellen maar ook van menig pleegkind, die bij haar op de zorgboerderij ‘t Zeugekot in Beveren-ad-Ijzer een warme thuis vindt. Op de boerderij zijn ook andere jongeren die problemen hebben welkom. Deze “zorgvragers” kunnen bij Ann en haar familie in huis terecht of in groep in de kleine studio. Zo kunnen de jongeren genieten van een deugddoende en actieve time out. Ze helpen er mee met de dieren, het huishouden, ze werken in de tuin of gaan mee op familiebezoek.

‘t Zeugekot beschikt ook over een vakantiehuisje zodat er altijd veel activiteit -veel leven in de brouwerij- is in de Sint-Omaarsstraat.

krak2016 klein