Consequent fuifbeleid met aandacht voor gehoorschade in Alveringem

Terwijl in Waregem de Compact Disk Dummies ingeschakeld worden in de campagne tegen gehoorschade en in Moorslede de éénmalige campagne “Mag het iets minder?” plaatsvond, streeft het gemeentebestuur van Alveringem al lang naar een consequent fuifbeleid en duidelijke afspraken wat de veiligheidsvoorzieningen en de geluidsnormen betreft.

De organisatoren van elke fuif op Alveringems grondgebied zitten vooraf met het gemeentebestuur en de verantwoordelijken van brandweer en politie aan tafel zodat de veiligheid van crew en feestvierders optimaal gegarandeerd kan worden. Daardoor is er achteraf minder discussie, mochten er zich toch nog problemen voorgedaan hebben. Zo werd ook met het praesidium van Moeder Pupegaele, de organisator van de Nacht van de Troela (zaterdag 26/10/2013) vergaderd zodat hun fuif naast de voetbalterreinen in Alveringem vlekkeloos kan verlopen.

Op elke fuif wordt ook de nodige aandacht gevraagd voor mogelijke gehoorschade. Er zijn steeds oordopjes beschikbaar voor de aanwezigen. En de duidelijk zichtbare display van de verplichte decibelmeter maakt de naleving van de geluidsnorm van 95 dB(A) voor iedereen zichtbaar (als er geluidswaarden tussen de 95dB(A) en 100dB(A) vergund werden, dan moeten de gemeten waarden geprojecteerd, én geregistreerd en bijgehouden worden volgens de Vlarem-wetgeving sinds 1/01/2013).

SAM_3195 KRANT klein

Burgemeester Liefooghe en Schepen Karolien Avonture overhandigen oordopjes aan Lieselot Cool, Praeses van Moeder Pupegaele en met haar Praesidium de organisator van de Nacht van de Troela.