Bal van de burgemeester

Editie 2019 te Beveren ad IJzer

Op zondag 29 mei 2019 was iedereen welkom tussen 11u en 18u in de H.hartzaal te Beveren voor het “Bal van de burgemeester, nieuwe stijl” waarbij de burgemeester met het aperitief trakteerde. De opbrengst van de verkoop van lekkernijen door de verenigingen van Beveren wordt geïnvesteerd in het sanitair van de zaal en komt dus de gemeenschap én de school ten goede.

Editie 2018 te Alveringem

Ook in het laatste jaar van de huidige legislatuur feesten we samen op paaszondag met alle lokale verenigingen en ditmaal opnieuw in Alveringem nl. in de grote loods van Transagro Bouton aan de Lindemolen.

-Rond 18u30 startte het prachtige mini-concert van onze lokale sterren LunAcoustic
-Daarna trakteerde de burgemeester op bubbels en fruitsap.

-Vanaf 20u30 werd de dansvloer geopend door Discobar Phleater

Ook tijdens dit paasweekend werden weer heel wat foto’s getrokken. Geniet maar even mee.

Editie 2017 te Leisele

Net als de voorbije jaren steunen we het verenigingsleven en deze keer doen we dit op paaszondag in Leisele in/bij de hangars achter de Gemeentezaal.

-Om 18u30 geeft de Kon. Harmonie St Cecilia van Leisele het beste van zichzelf.
-Om 19u trakteert de burgemeester.
-Vanaf 20u30 dansen we op het bal met DJ Phlaeter.

Doorlopend zijn er diverse eetstandjes van de verenigingen waar men terecht kan.

Ook dit jaar werden weer veel foto’s getrokken. Geniet dus maar even na van de editie 2017.

DSCN1234

Editie 2016 te Izenberge

Net als de voorbije jaren steunden we het verenigingsleven en deze keer deden we dit op paaszondag in Izenberge in de hangar in de Groenestraat.

-Om 18u30 trad accordeonist Stijn Oyaert op.
-Om 19u trakteerde de burgemeester.
-Vanaf 20u30 dansten we op het bal met DJ Double D.

Ook dit jaar werden heel veel foto’s genomen. Geniet nog even na van een geslaagd feest in Izenberge!

groep cheque klein

Editie 2015 te Stavele

Net als de voorbije jaren steunden we het verenigingsleven met de organisatie van ons Bal van de Burgemeester, deze keer in Stavele.

-Om 18u30 trad de Harmonie St. Cecilia op.
-Om 19u trakteerde de burgemeester.
-Vanaf 20u30 dansten we op het bal.

Ook tijdens deze editie werden weer veel foto’s getrokken. 

DSC_0008

Editie 2014 te Hoogstade i.s.m. Gijverinkhove

Net zoals de voorbije 6 jaar willen wij het verenigingsleven verder ondersteunen en startten we vorig jaar dus de tweede cyclus van “De burgemeester komt naar je toe!”

Dit jaar zijn we op Pasen (20 april 2014)  in Hoogstade te gast in de feesttent op de ambachtelijke zone Hostede.

Programma :
-18u aperitiefconcert van de Keibloazers uit Poperinge
-18u30 aperitief, u aangeboden door de burgemeester
-20u30 bal met DJ M-Pire

 Hier kunt u klikken voor een leuke fotoreportage van de editie 2014.

SAM_5861 mooi

Editie 2013 te Beveren aan de Ijzer

Dit jaar was Beveren aan de Ijzer aan de beurt. Op Pasen 31 maart verwelkomden we jullie om 18u in de verwarmde feesttent op het St-Brigidaplein.
Belangrijk is dat we telkens samenwerken met de plaatselijke verenigingen. Zij kunnen actief meewerken en op die manier een centje verdienen voor hun vereniging. Zo gaat o.a. de opbrengst van de kaartenverkoop en de opbrengst van hun eetstandjes integraal naar de meewerkende verenigingen.


Het programma zag er als volgt uit:

• Om 18u: aperitiefconcert
• Om 18u30: aperitief aangeboden door burgemeester Gerard Liefooghe
• Vanaf 20u30: bal van de burgemeester met Dj M-PIRE

Doorlopend kon er aangeschoven worden aan de eetstandjes van de verenigingen van Beveren. De opbrengst van de standjes alsook de kaartenverkoop gingen dan ook integraal naar hen.

 SAM_1654

Klik hier maar even voor een korte fotoreportage van Bart Dewulf.

Editie 2012 te Alveringem

Pasen 8 april 2012 ging de 6de editie van ‘De burgemeester komt naar je toe! door in Alveringem. Het gure weer belette de ruim 830 mensen niet om af te zakken naar de voor de gelegenheid verwarmde feesttent in de Oerenstraat. Samen met 13 Alveringemse verenigingen sloegen we de handen in elkaar. De opbrengst van de eetstandjes alsook de toegang tot het bal gingen integraal naar deze verenigingen. We konden dan ook een cheque van €2079,07 overhandigen aan deze verenigingen.

Hier een mooie fotoreportage van deze editie. bal 2012 cheque

Editie 2011 te Leisele

Dit jaar waren we op Pasen te gast in Leisele. Samen met 11 Leiselse verenigingen zijn we er opnieuw in geslaagd om een gezellig volksfeest te organiseren.
Ruim 750 mensen vonden de weg naar Leisele. We zijn dan ook bijzonder fier dat we onlangs een cheque van maar liefst € 2682,63 hebben kunnen overhandigen aan de deelnemende verenigingen. Dit was de opbrengst van de eetstandjes maar ook van de kaartenverkoop. Elke vereniging verdiende hiermee €243,90.

Voor de foto’s, neem hier een kijkje om nog even na te genieten.

foto uitreiking cheque bal leisele 2011

Editie 2010 te Izenberge

De 4de editie van het bal van de burgemeester ging door op Pasen 4 april 2010 in de gebouwen van TEX-DEM te Izenberge. Er werd een tent geplaatst in de hangar. 9 verenigingen staken de handen uit de mouwen om ook deze keer een geslaagd feest neer te zetten. Het werd ook deze keer een echt succes. De tent zal afgeladen vol en er eerste een gezellige sfeer. Elke vereniging verdiende aan dit gebeuren €222,20

Klik hier voor een mooie fotoreportage. 

Editie 2009 te Stavele

Het mooie weer en het enthousiasme en medewerking van 10 Stavelse verenigingen zorgden voor een waar volksfeest. In de zaal de Moote was het drummen, voor wie het binnen wat te druk was, kon in de aanpalende tent genieten van de lekkernijen verzorgd door de verenigingen. Elke vereniging verdiende deze avond €249.

Editie 2008 Gijverinkhove i.s.m. Hoogstade

Nadat in 2007 de eer Beveren aan de Ijzer te beurt viel, kozen we in 2008 voor een samenwerking met de verenigingen van Hoogstade/Sint-Rijkers/Gijverinkhove .

Paaszondag 23 maart 2008 is er eentje om niet snel te vergeten. Velen dromen van een witte Kerst, wij hadden een burgemeesterbal op een witte Pasen. Er werd een heuse feesttent opgetrokken op de terreinen van EXTREMIS te Gijverinkhove. In deze voor de gelegenheid verwarmde tent kon je vanaf 17u genieten van een prachtig en verzorgd aperitiefconcert opgeluisterd door de harmonie van Stavele. In de pauze trakteerde burgemeester Gerard Liefooghe met het aperitief.Intussen zat de tent al goed vol, niet te geloven dat zoveel mensen het barre weer trotseerden en naar Gijverinkhove kwamen, wat een duwtje in de rug betekende voor de burgemeester, zijn bestuursploeg en de plaatselijke verenigingen. Die verenigingen hadden intussen hun handen vol aan hun eetstandjes. Ze deden goede zaken want nagenoeg alles werd verkocht.

Ondertussen speelde discobar M-PIRE het bal op gang. Hoewel Muted Shades of Blue op het nippertje afgezegd had, konden we genieten van de special act van onze burgemeester. Hij speelde weliswaar onder impuls van de discobar zowaar een deuntje op zijn luchtgitaar. Zelfs wij Gemeentebelangers wisten niet dat er zoveel talent in hem verscholen zat. Er was een gezellige ambiance zelfs tot in de late uurtjes.

Met een zekere trots kunnen we terugblikken op een gezellige en geslaagde avond te Gijverinkhove. De 9 deelnemende verenigingen verdienden elk €200

Klik hier voor een fotoreportage bal Gijverinkhove-Hoogstade.

Editie 2007 te Beveren aan de Ijzer

De eerste editie van het bal ging door te Beveren in de H.Hartzaal. De Oberbayrn Blaaskapel luisterde het aperitiefconcert op. Zij zorgden voor een gezellige ambiance. De aangename lentezon zorgde ervoor dat we het aperitieven buiten konden laten doorgaan. Intussen zorgden 7 Beverense verenigingen voor hun lekkers aan hun eetstandjes. ‘s Avonds speelde discobar M-Pire de pannen van het dak. Wij waren heel tevreden over onze eerste editie en waren dan ook fier om aan elk van de 7 deelnemende verenigingen €235 te kunnen overhandigen.