Nieuws: In de Kijker

Gwendolyn Rutten op Ronde door Vlaanderen 23/06/2017

2017-06-27 21:25:52 admin

Op vrijdag 23/06/2017 kwam Gwendolyn Rutten, op uitnodiging van de lokale afdeling van Open Vld, naar Lo-Reninge en Alveringem en dit tijdens haar Ronde van Vlaanderen. (zie www.gwendolyndoetderonde.be). ’s Morgens had ze heel wat tijd verloren in de file rond Aalter waardoor haar bezoek aan Houthulst uitliep en ze dus ook met vertraging in Lo aankwam. Rond 14u50 bezocht ze in de Weststraat de bakkerij De Westpoorte van liberaal penningmeester Chris Vankemmelbeke en zijn echtgenote Karoline Bamelis, uitgetreden gemeenteraadslid voor Inspraak. Ze sprak er kort over de vele uitdagingen waar een warme bakker tegenwoordig mee te maken heeft en de politieke situatie in de gemeente. Ze maakte uiteraard ook wat tijd voor foto’s. Jammer genoeg waren er op dat moment geen klanten meer aanwezig in de bakkerij voor die korte babbel.

Iets na 15u werd het tijd voor de korte autorit langs de Veurnse vaart naar Alveringem en het Hof van Wyckhuize, waar in de raadszaal een korte presentatie klaarstond. Het gesprek met burgemeester Gerard Liefooghe, ocmw-voorzitter Karolien Avonture, gemeentesecretaris Wouter Accou en gemeenteraadslid (en lokaal liberaal voorzitter) Tom Sap leverde Gwendolyn heel wat stof tot nadenken op. Haar interesse werd vooral gewekt door het multifunctionele gebruik van het oude rusthuis Clep. Dat een kleine gemeente vrijwillig zoveel LOI-plaatsen ter beschikking stelt (veel meer dan haar eigen gemeente Aarschot) verwonderde haar maar ook de samenwerking met Havenzate viel haar op. En ze luisterde vooral heel aandachtig naar de uitleg over De Passage, de korte noodopvang voor dakloze gezinnen in Clep. Het verbaasde haar dat zoveel landelijke gemeenten een beroep doen op de dienst waaruit blijkt dat de problematiek van dak- en thuislozen zich niet alleen tot de (groot)steden beperkt. Ook in de Westhoek verliezen veel mensen door onvoorziene omstandigheden voor een (korte of langere) periode hun “thuis” en dan kunnen ze gelukkig, met steun van het OCMW, in de appartementen van De Passage terecht. Gwendolyn zal het idee van dit samenwerkingsverband meenemen naar de hogere overheden zodat Alveringem misschien binnenkort hiervoor wat steun kan krijgen.

Rond 16u verplaatste de groep zich te voet door het dorp. Daarbij werd een bezoek gebracht aan de Kapelanij Verschaeve, Alveringem in de Groote Oorlog met een korte toelichting bij de WOI-herdenkingen die ook in Alveringem georganiseerd werden en worden. Bij het bezoek aan de jeugdsite De Speelberg werden veel foto’s getrokken door de medewerkers van mevrouw Rutten. Ze wou het idee van het “vrij spelen in een groene omgeving” meenemen naar (en misschien kopiëren) in haar eigen gemeente. Ze nam ook de tijd om even kennis te maken met de kinderen in de naschoolse opvang. Tenslotte wandelde men over het kerkhof, langs het Sociaal Huis en de bibliotheek, richting woon- en zorgcentrum ’t Hoge. Gwendolyn kreeg er heel wat uitleg over de werking van het centrum, de voorziene ontwikkeling van een grote zorgsite met een seniorie, assistentie- en bejaardenwoningen en ze kon er ook even kort babbelen met het aanwezige personeel en de bewoners.

Om 17u verliet Open Vld voorzitter Gwendolyn Rutten, na een laatste foto voor ’t Hoge, met een tas vol streekproducten (koekjes van Jules Destrooper, een potje paté van Veurn’Ambachtse, 2 flesjes Snoekbier en een grote fles Reninge Oud Bruin) de Westhoek.

DSCN1734goed DSCN1740 DSCN1741 DSCN1743 DSCN1744 DSCN1745 DSCN1747pers DSCN1749 DSCN1750 DSCN1752 DSCN1755pers DSCN1760 DSCN1763 DSCN1764 DSCN1766 DSCN1768 DSCN1770 DSCN1773 DSCN1774

KW 30 06 2017 gwendolyn

Posted in: Foto's PolitiekIn de Kijker Read more... 0 comments

PERSNOTA GEMEENTEBELANGEN + CD&V : VERKIEZINGEN 2018

2017-05-30 06:12:02 admin

Gemeentebelangen en CD&V die reeds twee legislaturen in coalitie samen besturen, hebben beslist om bij de verkiezingen 2018 met een gezamenlijke lijst op te komen.

Een stabiel bestuur is een grote meerwaarde om goed beleid te kunnen voeren en dat is belangrijk voor de gemeente en de gemeenschap. Deze coalitie draait goed dankzij gelijklopende visies en het is de bedoeling om deze stabiliteit over de verkiezingen heen verder te zetten.

We willen samen verder werken aan de projecten die lopen en uiteraard ook onze gemeente verder uitbouwen als een eigentijdse organisatie waar het goed is om te wonen, te werken, te vertoeven.

In een gemeente met vier lijsten is coalitievorming evident. Met deze démarche geven we de burger duidelijkheid dat beide partijen gaan voor een verderzetten van de huidige coalitiemeerderheid.

Voor de burger halen we hiermee een onzekerheid weg : als die het huidig bestuur genegen is, dan is een stem op onze gemeenschappelijke lijst een juiste stem. Bij aparte lijsten is het nog maar de vraag hoe de coalitiebesprekingen uitpakken.

Deze beslissing om samen één lijst te vormen is verregaander dan een engagement om de coalitie verder te zetten : het is een bewuste en openlijke keuze voor elkaar om bij gunstig verkiezingsresultaat verder met elkaar de gemeente te besturen.

Vooral naar nieuwe kandidaten toe is het belangrijk om nu al klare wijn te schenken, zodat ze weten waar ze terecht komen. Ook voor hen is er hiermee meteen volledige  duidelijkheid.

De lijstvorming zelf moet nog gebeuren, daar is nog ruim tijd voor. We willen ons nu  in de eerste plaats verder concentreren op onze bestuurlijke taken.

De gemeenschappelijke lijstvorming ter gelegenheid van de verkiezingen betekent niet een versmelting van beide partijen. Het is wel een duidelijke deal met de bedoeling verder te besturen met de twee partijen als coalitiepartners, elk met hun historiek en eigenheid.   Ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 hebben beide partijen beslist om de handen in elkaar te slaan en met vereende krachten verder te gaan op basis van de verwezenlijkingen en de dynamiek van de voorbije jaren. Beide partijen, Gemeentebelangen en CD&V behouden hun identiteit en blijven ook na de verkiezingen van 2018 autonoom bestaan.

DSCN1437

Voor meer info : Karolien Avonture 0491 960 581 / Sylvie Thieren 0499 51 62 62

Posted in: Foto's PolitiekIn de Kijker Read more... 0 comments

Herstellingswerken op N8 in Alveringem tussen Nieuwe Herberg en tankstation PMO/Hoogstade.

2017-02-10 11:05:06 admin
Herstellingswerken op N8 in Alveringem tussen Nieuwe Herberg en tankstation PMO/Hoogstade.

N8 PLAATSELIJK ONDERBROKEN VAN 20/02/2017  Tot 17/03/2017

 

Vanaf maandag 20 februari starten dringende herstellingswerken op de N8 Hoogstadestraat in Alveringem. Deze werken gebeuren door en in opdracht van AWV, Afdelingen Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest.
Het betonnen wegdek van de N8 is plaatselijk verzakt en dringend aan herstel toe.
De beschadigde betonplaten zullen uitgebroken worden waarna er nieuwe betonplaten worden aangelegd.

De werfzone op de N8 bevindt zich tussen de BAMPOELSTRAAT/BURGDREEF (PMO tankstation) en de NIEUWE HERBERG (N319 Izenbergestraat).

De rijweg wordt er over de volledige breedte hersteld, inclusief fietspaden.
Om de werken op een voor de arbeiders veilige en vlotte manier te kunnen uitvoeren en om de hinder van de omleiding zo kort mogelijk te houden, zal de N8 plaatselijk afgesloten worden. Enkel fietsers behouden doorgang op de N8. De rest van het verkeer moet een omleiding volgen:

  • Het gewone doorgaande verkeer wordt omgeleid via Gapaard, Lo, Nieuwkapelle, Oudekapelle, Alveringem om vervolgens weer op de N8 aan te sluiten en omgekeerd (via de N364 en de N319).
  • Het lokale zware verkeer (> 3,5 ton) wordt omgeleid via Gapaard, Lo, Nieuwkapelle, Oudekapelle, Oude Barriere, Pervijze, Veurne en omgekeerd (N364 en N35)
  • Het doorgaande zware verkeer (> 3,5 ton) tussen Ieper en Veurne wordt eveneens omgeleid via de Noorderring van Ieper, over Boezinge en Diksmuide, Pervijze, Veurne en omgekeerd (N369 en de N35).

Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werken afgerond zijn tegen 17 maart.

Posted in: In de Kijker Read more... 0 comments

Bijzondere (rumoerige) Alg. Vergadering Eandis 3/10/2016

2016-10-23 15:08:58 admin

SAM_3920

Gerda Gheeraert vertegenwoordigde de gemeente Alveringem op de woelige vergadering van Eandis in de Gentse Ghelamco Arena.

Ze was ook op televisie te zien zo rond seconde 43 en minuut 1,25.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/nieuws/politiek/1.2785145

Posted in: Foto's PolitiekIn de Kijker Read more... 0 comments

RODE NEUZEN 2016

2016-10-01 22:02:32 admin

WAT IS RODE NEUZEN DAG?
Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 3 december 2016 voor de tweede keer op rij Rode Neuzen Dag. Samen met jou en heel Vlaanderen wil men geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog niet de zorg die ze nodig hebben. Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen.

HOE?
Bij Rode Neuzen Dag staat ‘fun-raising’ centraal. Enerzijds wil men, door te lachen en samen gek te doen, het taboe rond psychische problemen doorbreken en het Rode Neuzenprobleem bespreekbaar maken. Anderzijds wil men, door middel van acties en donaties, geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Het hoogtepunt van de actie wordt de slotshow op zaterdag 3 december. Tal van acteurs, comedians en artiesten passeren de revue tijdens een ongeziene humormarathon op radio en televisie.

ALVERINGEM
Ook in onze gemeente werden al acties opgezet en ook dit jaar steunt men alle initiatieven.

rode neus gerard rode neus tom

Posted in: Foto's PolitiekIn de Kijker Read more... 0 comments