Nieuws: In de Kijker

Bal van de burgemeester te Alveringem 1/04/2018

2018-01-30 13:03:47 admin

Posted in: Foto's ActiviteitenIn de Kijker Read more... 0 comments

Oudejaarsbus 2017-2018 was opnieuw een groot succes!

2018-01-02 10:24:35 admin

De bus op oudejaarsnacht, die de Alveringemse jongeren, naar het bal bracht in Furnevent te Veurne, was opnieuw een groot succes.

Op de 3 ritten tijdens de heenreis zat de bus 3 keer afgeladen vol. De dubbeldekbus vervoerde zo een 300-tal jongeren naar Veurne.

Ook in de terugreis maakten de jongeren gebruik van de bus. We weten dat de laatste rit ook helemaal vol zat.

De bus werd al voor de vijftiende keer door Gemeentebelangen Alveringem, ingericht. Bekendmaking gebeurt enkel nog via sociale media als Facebook. De bus op oudejaarsnacht is duidelijk al een vast gegeven voor de jongeren van Alveringem.

Posted in: Foto's PolitiekIn de Kijker Read more... 0 comments

Enquête van Gemeentebelangen en CD&V valt binnenkort in de brievenbus

2017-12-14 20:41:33 admin

Eén dezer dagen valt onze “gemeentelijke vragenlijst” in je brievenbus. Daarin bevragen wij onze inwoners over het beleid en de toekomst van onze mooie gemeente.

Wie niet kan wachten op de papieren versie kan hier de enquête online invullen.

 

Posted in: In de KijkerVerkiezingen 2018 Read more... 0 comments

GEMEENTEBELANGEN CD&V, een 1ste folder NOVEMBER 2017

2017-11-30 20:56:52 admin

In onze eerste folder tonen wij u enkele van de vele realisaties van het huidige gemeentebestuur, onze coalitie van GEMEENTEBELANGEN en CD&V.

Posted in: In de KijkerVerkiezingen 2018 Read more... 0 comments

DE WILDSTE DROMEN VAN ONZE POLITICI: Tom Sap in #DEZEWEEK 1/11/2017

2017-11-15 07:55:54 admin

In de editie Westland-Westkust van #DezeWeek mocht fractieleider Tom Sap op 1/11/2017 als eerste Alveringemse politicus zijn antwoord op volgende vraag neerpennen: “Wat als geld geen probleem zou zijn?”

Een renovatie van Clep zie ik wel zitten mocht geld geen probleem zijn. Als liberaal sta ik helemaal achter de huidige sociale functie van dit gebouw. Het liefst blijft de gemeente dit stuk waardevol patrimonium in eigen beheer houden en uitbaten. Na een lange geschiedenis als rustoord en veldhospitaal is het gebouw ‘Clep’ nu een lokaal opvanginitiatief voor asielzoekers en een tijdelijke opvang voor dak- en thuislozen uit de ganse Westhoek. Een gerenoveerd gebouw zou een nog kwaliteitsvollere opvang bieden aan deze mensen, zodat ze zich steeds vrij en veilig voelen en van hieruit aan hun toekomst kunnen werken. Mocht er nog meer geïnvesteerd worden, dan denk ik aan een duurzame renovatie van onze sportzaal “De Rethorica”. Het mag wat energiezuiniger. En met een extra aankoop van het allerbeste sportmateriaal ondersteunen we dan nog meer onze lokale sporters en verenigingen. Bij extra investeringen denk ik ook aan perfect uitgeruste gemeentezalen in élk dorp. De zaalcomités en verenigingen van Leisele, Izenberge, Hoogstade, Stavele, Beveren aan de IJzer en Alveringem realiseren nu al wonderen in hun zalen met de steun van de gemeente. Maar ook Gijverinkhove verdient zeker zo’n infrastructuur.

Posted in: Foto's PolitiekIn de Kijker Read more... 0 comments